Su Ürünleri Tescil Komitesi Kararı

09 Ağustos 2020 Tarihli Resmî Gazete

Sayı: 31208

Tarım ve Orman Bakanlığı (Su Ürünleri Tescil Komitesi)’nden:

SU ÜRÜNLERİ TESCİL KOMİTESİ KARARI

KARAR NO: 4

KARAR TARİHİ: 18/12/2019

BAŞVURU SAHİBİ: Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM)

BAŞVURUYA KONU TÜRLER: Tanımları, morfolojik özellikleri, biyolojik özellikleri, genetik özellikleri ve diğer özellikleri ekte belirtilmiş olan Antalya siraz balığı, çipura, beni balığı, çaça, kefal balığı, kırlangıç balığı, levrek, lüfer balığı, siraz balığı, sudak balığı ve yağ balığı

KULLANIM AMACI: Gıda, rekreasyon, balık unu, balık yemi ve tedavi

HUKUKİ DAYANAK: 18/8/2012 tarihli ve 28388 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “Su Ürünleri Genetik Kaynaklarının Tesciline İlişkin Yönetmelik”

KARAR: Su Ürünleri Tescil Komitesinin 2019 yılı olağan toplantısında;

1-Tescili için başvurulan, Antalya siraz balığı, çipura, beni balığı, çaça, kefal balığı, kırlangıç balığı, levrek, lüfer balığı, siraz balığı, sudak balığı ve yağ balığının tescil edilmesine,

karar verilmiştir.

Tamamı için tıklayınız.

Bu Yazıyı Paylaşın