09 Ağustos 2020 Tarihli Resmî Gazete
Sayı: 31208
Tarım ve Orman Bakanlığı (Su Ürünleri Tescil Komitesi)’nden:
SU ÜRÜNLERİ TESCİL KOMİTESİ KARARI
KARAR NO: 4
KARAR TARİHİ: 18/12/2019
BAŞVURU SAHİBİ: Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM)
BAŞVURUYA KONU TÜRLER: Tanımları, morfolojik özellikleri, biyolojik özellikleri, genetik özellikleri ve diğer özellikleri ekte belirtilmiş olan Antalya siraz balığı, çipura, beni balığı, çaça, kefal balığı, kırlangıç balığı, levrek, lüfer balığı, siraz balığı, sudak balığı ve yağ balığı
KULLANIM AMACI: Gıda, rekreasyon, balık unu, balık yemi ve tedavi
HUKUKİ DAYANAK: 18/8/2012 tarihli ve 28388 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “Su Ürünleri Genetik Kaynaklarının Tesciline İlişkin Yönetmelik”
KARAR: Su Ürünleri Tescil Komitesinin 2019 yılı olağan toplantısında;
1-Tescili için başvurulan, Antalya siraz balığı, çipura, beni balığı, çaça, kefal balığı, kırlangıç balığı, levrek, lüfer balığı, siraz balığı, sudak balığı ve yağ balığının tescil edilmesine,
karar verilmiştir.