08 Şubat 2025 Tarihli Resmî Gazete
Sayı: 32807
Tarım ve Orman Bakanlığından:
MADDE 1- 15/6/2019 tarihli ve 30802 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektrik Piyasasında Üretim Faaliyetinde Bulunmak Üzere Su Kullanım Hakkı Anlaşması İmzalanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.
“t) Mücbir sebep: Şirketin yükümlülüklerini yerine getirmesini etkileyen, bu Yönetmelik ile sınırları belirlenmiş, haricî, kaçınılamaz ve öngörülemez durumları,”
MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.
“(8) DSİ tarafından inşa edilmekte olan projeler kapsamında HES kısmı başvuruya açılan ve kaynak katkı payı kurulu güce göre hesaplanan projeler için ödenecek hidroelektrik kaynak katkı payı; tesisin herhangi bir ünitesinin kısmi geçici kabulünün yapılarak işletmeye alınmasına rağmen, DSİ tarafından inşa edilen kısmın inşaat ve/veya kamulaştırma faaliyetlerinin yapılamamasından kaynaklı diğer ünitelerin işletmeye alınmasında gecikme yaşanması durumunda, işletmeye alınan ünitenin/ünitelerin kurulu güç değeri esas alınarak hesaplanır. İdareden kaynaklanan sebeplerin ortadan kalktığı yıldan başlamak üzere, ödenecek hidroelektrik kaynak katkı payı tutarlarının hesabında beşinci fıkrada belirtilen kurulu güç değeri esas alınır.
(9) DSİ’ye ödenmesi gereken hidroelektrik kaynak katkı payı tesisin toplam kurulu gücü üzerinden hesaplanan hidroelektrik üretim tesislerinde, mücbir sebeplerle üretim faaliyetinde bulunulamaması durumunda, hidroelektrik kaynak katkı payı ödemeleri, tesisin mücbir sebep kaynaklı meydana gelen sorunlar nedeniyle üretim yapamadığı gün sayısının, ödemeye esas yıldaki toplam gün sayısından düşülmesi suretiyle, kısmi olarak tahsil edilir.”
MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“(6) Hidroelektrik üretim tesisinde, mücbir sebeplerle üretim faaliyetinde bulunulamaması durumunda, mücbir sebebin başlangıç tarihinden sonraki ortak tesis yatırım bedeli ödemesi taksiti/taksitleri, tesisin mücbir sebep kaynaklı üretim yapamadığı süre kadar, Yİ-ÜFE ile güncellenerek ertelenir. Yİ-ÜFE endeksi oranının, yasal faiz oranından yüksek olması hâlinde, Yİ-ÜFE yerine yasal faiz oranı kullanılır.”
MADDE 4- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir.
“Yükümlülüklerin ertelenmesi veya askıya alınması
EK MADDE 1- (1) Hidroelektrik enerji üretim tesisi kurup işletmek amacıyla DSİ’ye başvuruda bulunarak su kullanım hakkı anlaşması imzalamış veya henüz su kullanım hakkı anlaşması imzalamamış şirketlerin, mücbir sebep hâllerinde, bu Yönetmelikten kaynaklanan yükümlülüklerinin tamamı veya bir kısmı, DSİ’nin uygun bulmasıyla ertelenebilir veya askıya alınabilir.
(2) Aşağıda belirtilen hâller, mücbir sebepler olarak kabul edilir:
a) Ani gelişen doğal afetler, her türlü yangın ve salgın hastalıklar.
b) Savaş, nükleer ve kimyasal serpintiler, seferberlik halleri, terör hareketleri ve benzeri haller.
c) Grev, lokavt veya diğer memur ve işçi hareketleri.
(3) İkinci fıkrada belirtilen hâllerin mücbir sebep hâli sayılabilmesi için; olaydan etkilenen tarafın gerekli özen ve dikkati göstermiş ve tüm önlemleri almış olmasına karşın olayın önlenemeyecek, kaçınılamayacak ve öngörülemeyecek olması ve bu durumun etkilenen tarafın ilgili mevzuat kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmesini engellemesi gerekir.
(4) Bu Yönetmelik kapsamındaki yükümlülüklerin ertelenmesi veya askıya alınması kararının verilebilmesi için, birinci fıkrada bahsedilen şirketlerin;
a) Yetkili merciler tarafından mücbir sebebe ilişkin verilen, mücbir sebebin başlama tarihini ve mahiyetini içeren belgeyi,
b) İlgili mevzuat kapsamındaki yükümlülüklerine olan etkilerini,
c) Mümkün olması hâlinde etkilerin tahmini giderilme süresini,
içeren başvurusunu, mücbir sebebin başlangıcından itibaren en geç yirmi gün içinde DSİ’ye yazılı olarak sunması zorunludur.
(5) Bu madde kapsamındaki talepler, başvuruya ilişkin gerekli bilgi ve belgelerin tamamlanmasından itibaren altmış gün içerisinde DSİ tarafından sonuçlandırılır.
Projelerin bölünmesine yönelik işlemler
EK MADDE 2- (1) DSİ tarafından ilan edilerek başvuruya açılan ve son uygun bulunan fizibilite raporunda bünyesinde birden fazla müstakil kullanıma elverişli HES tesisi bulunduran tüm projelere ilişkin olarak; projenin bölünerek birden fazla su kullanım hakkı anlaşması imzalanmasına yönelik şirket talepleri aşağıda yer alan hükümler çerçevesinde DSİ tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılır:
a) Fizibilite, inşaat veya işletme aşamasındaki HES projeleri için, şirket bölünmeye ilişkin talebini yazılı olarak DSİ’ye sunar. Söz konusu talebin DSİ tarafından yapılacak olan değerlendirme sonucunda uygun bulunması hâlinde;
1) Bölünme sonrasındaki her bir bağımsız HES projesinin ayrı ayrı ilana çıkılmış olması durumu dikkate alınarak, ilan tarihinden bölünme talebine kadar geçen süreçte her bir bağımsız HES projesi için; ön rapor kontrol ücreti, rapor temin ücreti, proje hizmet bedeli ve fizibilite raporu kontrol ücreti DSİ tarafından belirlenmiş olan güncel ödeme miktarları üzerinden hesaplanarak tahsil edilir. Şirket tarafından bölünme öncesi yapılmış ödemeler, bölünme sonrasında en mansaptaki bağımsız HES projesinin ödemesi olarak dikkate alınır.
2) Bölünme sonrasındaki her bir bağımsız HES projesi için şirket tarafından hazırlanacak fizibilite raporları, rapor inceleme bedellerinin yatırıldığını gösteren banka dekontları ile birlikte DSİ’ye sunulur.
3) Bölünmesi talep edilen proje için şirket tarafından DSİ’ye sunulmuş mevcut bir teminat mektubu bulunması durumunda, bölünme sonrasında ayrı ayrı su kullanım hakkı anlaşması imzalanacak her bir proje için, bu Yönetmelik hükümlerine göre düzenlenecek teminat mektupları, şirkete yapılacak tebligattan itibaren 15 iş günü içerisinde DSİ’ye sunulur. Bölünmesi talep edilen proje için şirket tarafından DSİ’ye verilmiş mevcut teminat mektubu şirkete iade edilir.
4) Fizibilite raporu uygun bulunan HES projesi, önlisans/üretim lisansı işlemleri için EPDK’ya yönlendirilir.
5) Önlisans/Üretim lisansı alan HES projesi için şirket, Su Kullanım Hakkı Anlaşması imzalamak üzere DSİ’ye başvurur.
6) Şirket, su kullanım hakkı anlaşması imzalanması öncesinde, projenin nihai hâline ilişkin ÇED olumlu/ÇED gerekli değildir kararını DSİ’ye sunmak zorundadır.
b) Bölünmesi talep edilen projede, projenin tamamı veya herhangi bir kademesi için mevcut ilan şartlarında belirtilen yükümlülükler, bölünme sonrasında da aynen muhafaza edilir.
c) Bölünmesi talep edilen projenin; bu Yönetmelikten ve ilan şartlarından kaynaklanan tüm mali sorumlulukları ile hidroelektrik kaynak katkı payı toplantısının 21/2/2015 tarihinden sonra gerçekleştirilmiş olması hâlinde hidroelektrik kaynak katkı payı ödemesi, bölünme sonrasındaki her bir projeye aşağıdaki hükümler çerçevesinde paylaştırılır:
1) Bölünmesi talep edilen projenin hiçbir kademesinin işletmede olmaması hâlinde; bölünmesi talep edilen projenin, hidroelektrik kaynak katkı payı ödemesi ile bu Yönetmelikten ve ilan şartlarından kaynaklanan tüm mali sorumlulukları, bölünme sonrasındaki her bir projeye bölünme öncesi son uygun bulunan fizibilite raporundaki kurulu güçleri nispetinde paylaştırılır. Bölünme sonrasında, bir projenin/projelerin işletmeye alınmasıyla, işletmeye alınan projeye/projelere, bölünmeden önceki projenin tüm hidroelektrik kaynak katkı payı ödemesi ile bu Yönetmelikten ve ilan şartlarından gelen tüm mali sorumlulukları yüklenir.
2) Bölünmesi talep edilen projenin kısmen işletmede olması hâlinde; bölünme sonrasında işletmedeki projeye/projelere, bölünmeden önceki projenin tüm hidroelektrik kaynak katkı payı ödemesi ile bu Yönetmelikten ve ilan şartlarından gelen tüm mali sorumlulukları, bölünme öncesi son uygun bulunan fizibilite raporundaki kurulu güçleri nispetinde yüklenir.
3) Projenin tüm kademelerinin işletmede olması hâlinde; bölünmesi talep edilen projenin, hidroelektrik kaynak katkı payı ödemesi ile bu Yönetmelikten ve ilan şartlarından kaynaklanan tüm mali sorumlulukları, bölünme sonrasındaki her bir projeye bölünme öncesi son uygun bulunan fizibilite raporundaki kurulu güçleri nispetinde paylaştırılır.
4) (1) ve (2) numaralı alt bentlere ilişkin olarak işletmedekiler haricinde geriye kalan diğer projenin/projelerin devreye girmesiyle, bölünmeden önceki projenin tüm hidroelektrik kaynak katkı payı ödemesi ve diğer mali sorumlulukları işletmedeki tüm projelere, bölünme öncesi son uygun bulunan fizibilite raporundaki kurulu güçleri nispetinde paylaştırılır. Şirketin, bölünme sonrası oluşan projelerden bir veya birkaçını yapmaktan vazgeçmesi veya işletmede olmayan projeler için su kullanım hakkı anlaşmasının feshedilmesi/hükümsüz kalması durumunda, bölünmeden önceki projenin tüm hidroelektrik kaynak katkı payı ödemesi ile bu Yönetmelikten ve ilan şartlarından gelen tüm mali sorumlulukları, işletmedeki projeye/projelere, bölünme öncesi son uygun bulunan fizibilite raporundaki kurulu güçleri nispetinde paylaştırılarak yüklenir.
ç) Hidroelektrik kaynak katkı payı toplantısı 21/2/2015 tarihinden önce gerçekleştirilen projelerde; bölünen proje için şirket tarafından DSİ’ye ödenmesi taahhüt edilen birim elektrik kilovat/saat (kWh) başına teklif tutarı, bölünmeden sonraki her bir proje için de geçerli olur ve bu husus imzalanacak olan su kullanım hakkı anlaşmalarına dercedilir.
d) Hidroelektrik kaynak katkı payı toplantısı 21/2/2015 tarihinden sonra gerçekleştirilen projelerde; yeni projeler için kaynak katkı payı ödeme yükümlülükleri, birinci fıkranın (c) bendinde yer alan hükümler çerçevesinde belirlenir. Bölünen projenin hidroelektrik kaynak katkı payı hesabına esas kurulu güç değeri için, 11 inci maddede yer alan hükümler geçerlidir.
(2) Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar DSİ tarafından belirlenir.
Sivil savunma, koruma ve koruyucu güvenlik tedbirleri ile ilgili hükümler
EK MADDE 3- (1) Deprem, sel, çığ, heyelan gibi afet risklerinin tespit edilmesi durumunda veya afet sırasında ve sonrasında; baraj, regülatör, santral ve benzeri HES tesislerinde veya bunların membaında ve/veya mansabında can ve mal güvenliği açısından risklerin ortaya çıkması hâlinde; şirket, ilgili valilik, kaymakamlık ve belediyelerle iletişim içinde gerekli sivil savunma ve güvenlik tedbirlerinin alınmasını sağlar. Bu hallerde şirket; DSİ tarafından yazılı olarak verilen, dip savağın açılarak barajın kısmen veya tamamen boşaltılması, dolu savak kapaklarının kaldırılması, çakıl geçitlerinin açılması, enerji üretiminin durdurularak mansaba su geçişinin önlenmesi talimatlarını ve gerekli görülen diğer talimatları, belirtilen süre içerisinde yerine getirmek zorundadır. DSİ tarafından verilen yazılı talimatların, süresi içerisinde şirket tarafından yerine getirilmemesi hâlinde, bu durum ilgili valiliğe/kaymakamlığa ivedilikle bildirilerek, söz konusu yazılı talimatların gereğinin yerine getirilmesi talep edilir. Bu durumda şirket enerji üretiminin durmasından/azalmasından veya başka herhangi bir sebepten dolayı DSİ’den ve ilgili valilik veya kaymakamlıktan hak ve tazminat talep edemez. DSİ tarafından verilen yazılı talimatların süresi içerisinde gereğinin yapılmamasından dolayı oluşabilecek her türlü zarar, ziyan, can ve mal kaybından doğan mali, hukuki ve cezai sorumluluk şirkete aittir. DSİ tarafından verilen yazılı talimatların yerine getirilmemesi hâlinde, su kullanım hakkı anlaşması DSİ tarafından feshedilebilir.
(2) HES tesislerindeki her türlü inşaat ve işletme faaliyetlerinin, can ve mal güvenliği riski yaratması, üçüncü kişilere zarar vermesi veya zarar verme ihtimalinin tespit edilmesi hâlinde, bu durum ilgili DSİ bölge müdürlüğünce tutanak altına alınır. DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından, şirkete söz konusu risklerin ortadan kaldırılması için gerekli önlemlerin alınması talimatı verilir. Verilen süre içerisinde, şirket tarafından gerekli önlemlerin alınmaması hâlinde, bu durum ilgili valiliğe/kaymakamlığa yazılı olarak bildirilerek inşaat faaliyetlerinin durdurulması, işletme hâlindeki tesislerde ise gerekmesi hâlinde baraj, regülatör, yükleme havuzu ve su iletim yapılarından suyun tahliyesi ve risk yaratan tesis bileşenlerinin faaliyetlerinin durdurulması talep edilir. Bu durumda şirket enerji üretiminin durmasından/azalmasından veya başka herhangi bir sebepten dolayı DSİ’den, ilgili valilik veya kaymakamlıktan hak ve tazminat talep edemez. Verilen talimatlar doğrultusunda şirketçe yapılması gereken işlemlerin, DSİ tarafından gerekli görülen durumlarda kamu marifetiyle yapılması hâlinde varsa yapılmış harcamalar şirkete rücu edilir. DSİ tarafından verilen talimatların süresi içerisinde gereğinin yapılmamasından dolayı oluşabilecek her türlü zarar, ziyan, can ve mal kaybından doğan mali, hukuki ve cezai sorumluluk şirkete aittir. Söz konusu talimatların yerine getirilmemesi hâlinde, DSİ tarafından su kullanım hakkı anlaşması feshedilebilir.
(3) Enerji üretim gayesiyle inşa edilen anlaşma konusu baraj, rezervuar, regülatör, su alma yapısı, iletim kanalı, yükleme havuzu, denge bacası, cebri boru, santral, teçhizat ve benzeri tesislerde ve HES tesisi mansabında sivil savunma, koruma ve koruyucu güvenlik hizmetleri, ilgili mevzuata uygun olarak aşağıdaki hususlar çerçevesinde şirket tarafından sağlanır:
a) Sivil savunma, koruma ve koruyucu güvenlik hizmetlerine ilişkin uygulama standartları DSİ tarafından belirlenir. Belirlenen uygulama standartları çerçevesinde DSİ’nin uygun görüşü ve onayından sonra şirket, üretim lisansı süresi boyunca gerekli önlemleri almak, uygulamak ve periyodik kontrolleri yapmak zorundadır.
b) Şirket, HES tesisine ait yapılarda ve mansabında, halkın can ve mal emniyetinin sağlanması için, gerekli yerlere DSİ tarafından belirlenen standartlara uygun tehlike ikaz ve uyarı işaretlerini koymak ve yerleşim yerleri içinde gerektiğinde kapalı geçiş sanat yapıları, tel çit, bariyer yapmak ve gerekli tüm tedbirleri almak zorundadır.
c) DSİ tarafından inşa edilen ve işletilen su yapılarına ilişkin koruyucu güvenlik önlemleri ise 7/11/2019 tarihli ve 30941 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Su Yapıları Koruyucu Güvenlik Tedbirleri Yönetmeliği hükümlerine göre alınır.
ç) DSİ tarafından inşa edilen ve işletilen su yapılarının, HES tesisi kapsamında ortak tesis olarak kullanılması durumunda; şirket, ortak tesislerin koruyucu güvenlik önlemlerine ilişkin olarak, yatırım maliyeti ile işletme, bakım ve yenileme masraflarına, enerji hissesi oranında katılır. HES tesisinin mansap bölgesi için gerekli koruyucu güvenlik önlemleri ile uyarı ve ikaz sistemleri şirket sorumluluğundadır. Tesisler şirket tarafından kurulur ve işletilir.
d) DSİ tarafından belirlenen standartlarda koruyucu güvenlik önlemleri bulunmayan işletmedeki HES tesislerine ilişkin olarak; şirket, çevresel koruma ve güvenlik projesinin DSİ tarafından onayı sonrasında, altı ay içerisinde proje kapsamındaki imalatları tamamlayarak kabule hazır hâle getirmek zorundadır. İmalatları tamamlamayan şirketlere, imalatların tamamlanması amacıyla ihtarname gönderilir. İhtarnamede, gerekli imalatların tamamlanması için 90 günü geçmeyecek şekilde ek süre verilir.
(4) İşletmedeki HES tesislerine ilişkin olarak; üçüncü kişileri etkileyecek güvenlik risklerinin tespit edilmesi durumunda veya DSİ tarafından onaylı çevresel koruma ve güvenlik projesindeki imalatların ihtarnamede belirtilen süresi içinde yapılarak kabule hazır hâle getirilmemesi durumunda, DSİ, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, HES tesisindeki regülatör, su iletim hattı, yükleme havuzu ve cebri borudaki suyu tahliye ettirebilir, depolamalı HES tesislerinde ise cebri boru vanası kapattırılabilir. Bu durumda şirket enerji üretiminin azalmasından/durmasından veya başka herhangi bir sebepten dolayı DSİ’den hak ve tazminat talep edemez. DSİ tarafından verilen talimatların süresi içerisinde gereğinin yapılmamasından dolayı oluşacak her türlü zarar, ziyan, can ve mal kaybından şirket sorumludur. DSİ tarafından verilen talimatların yerine getirilmemesi hâlinde, su kullanım hakkı anlaşması DSİ tarafından feshedilebilir.
(5) EÜAŞ’ın bu maddedeki sorumluluğu, 14/6/2006 tarihli ve 2006/11068 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından İnşa Edilmiş, İşletmeye Alınmış ve İşletmeye Alınacak Hidroelektrik Santrallerinin Enerji Üretimi ile İlgili Kısımları ve Bunların Mütemmim Cüzleri Olan Taşınmazların Elektrik Üretim Anonim Şirketine Devir İşlemlerine Ait Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri ile sınırlıdır.”
MADDE 5- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.
“Kaynak katkı payı ile ilgili mahsuplaşma işlemleri
GEÇİCİ MADDE 5- (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce işletmede olan ve kurulu güç esasına göre hidroelektrik kaynak katkı payı ödeme yükümlülüğü doğan projelerde, hidroelektrik kaynak katkı payı tutarları 11 inci maddenin sekizinci fıkrası hükmü doğrultusunda tekrar hesaplanarak mahsuplaşılır.
Teminatların iadesi
GEÇİCİ MADDE 6- (1) 6446 sayılı Kanunun geçici 32 nci maddesinin birinci fıkrası uyarınca, mevcut olan üretim lisanslarını, ön lisanslarını, lisans başvurularını sonlandırmak isteyen tüzel kişilerin bu kapsamda EPDK’ya yaptıkları başvuruların uygun bulunduğunun EPDK tarafından DSİ’ye bildirilmesi durumunda, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden iki ay içerisinde başvuran şirketlerin varsa DSİ’deki geçici teminat mektupları iade edilir.”
MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin EK-1’inin 31 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Sivil savunma, koruma ve koruyucu güvenlik tedbirleri
Madde 31- Enerji üretim gayesiyle inşa edilen Anlaşma konusu baraj, rezervuar, regülatör, su alma yapısı, iletim kanalı, yükleme havuzu, denge bacası, cebri boru, santral, teçhizat ve benzeri tesislerde ve HES tesisi mansabında sivil savunma, koruma ve koruyucu güvenlik hizmetleri, ilgili mevzuata uygun olarak şirket tarafından sağlanır.
Sivil savunma, koruma ve koruyucu güvenlik hizmetlerine ilişkin uygulama standartları DSİ tarafından belirlenir. Belirlenen uygulama standartları çerçevesinde DSİ’nin uygun görüşü ve onayından sonra şirket, üretim lisansı süresi boyunca gerekli önlemleri almak, uygulamak ve periyodik kontrolleri yapmak zorundadır.
Şirket, HES tesisine ait yapılarda ve mansabında, halkın can ve mal emniyetinin sağlanması için, gerekli yerlere DSİ tarafından belirlenen standartlara uygun tehlike ikaz ve uyarı işaretlerini koymak ve yerleşim yerleri içinde gerektiğinde kapalı geçiş sanat yapıları, tel çit, bariyer yapmak ve gerekli tüm tedbirleri almak zorundadır.
DSİ tarafından inşa edilen ve işletilen su yapılarına ilişkin koruyucu güvenlik önlemleri ise, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Su Yapıları Koruyucu Güvenlik Tedbirleri Yönetmeliği hükümlerine göre alınacaktır.
DSİ tarafından inşa edilen ve işletilen su yapılarının, HES tesisi kapsamında ortak tesis olarak kullanılması durumunda; şirket, ortak tesislerin koruyucu güvenlik önlemlerine ilişkin olarak, yatırım maliyeti ile işletme, bakım ve yenileme masraflarına, enerji hissesi oranında katılacaktır. HES tesisinin mansap bölgesi için gerekli koruyucu güvenlik önlemleri ile uyarı ve ikaz sistemleri şirket sorumluluğunda olup söz konusu tesisler şirket tarafından kurulur ve işletilir.
DSİ tarafından belirlenen standartlarda koruyucu güvenlik önlemleri bulunmayan işletmedeki HES tesislerine ilişkin olarak; şirket, çevresel koruma ve güvenlik projesinin DSİ tarafından onayı sonrasında, altı ay içerisinde proje kapsamındaki imalatları tamamlayarak kabule hazır hâle getirmek zorundadır. Söz konusu imalatları tamamlamayan şirketlere, imalatların tamamlanması amacıyla ihtarname gönderilir. İhtarnamede, gerekli imalatların tamamlanması için 90 günü geçmeyecek şekilde ek süre verilir.
EÜAŞ’ın bu maddedeki sorumluluğu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından İnşa Edilmiş, İşletmeye Alınmış ve İşletmeye Alınacak Hidroelektrik Santrallerinin Enerji Üretimi ile İlgili Kısımları ve Bunların Mütemmim Cüzleri Olan Taşınmazların Elektrik Üretim Anonim Şirketine Devir İşlemlerine Ait Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri ile sınırlıdır.”
MADDE 7- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 8- Bu Yönetmelik hükümlerini DSİ’nin bağlı olduğu Bakan yürütür.