Amerikan Kardiyoloji Kolejinin 71’inci Yıllık Bilimsel Toplantısı’nda sunulan çalışmalara göre (özellikle günde iki ila üç bardak olmak üzere) kahve içmek, kalp hastalığı ve tehlikesi kalp ritimleri tehlikesin düşük olmasının yanında daha uzun yaşamayla da bağlantılı olabilir. Söz konusu eğilimler, hem kalp hastalığı bulunan hem de bulunmayan kişiler için geçerli. Araştırmacılara göre analizler, kahvenin yeni kalp hastalıklarıyla veya kalp hastalıklarının kötüleşmesiyle bağlantılı olmadığını; aksine kalbe faydalı olabileceğini gösteriyor. Yeni araştırma, kahvenin kalp hastalığı ve ölümdeki potansiyel rolünün incelendiği en büyük çalışma olma özelliğini taşıyor.
Avustralya Melbourne’deki Alfred Hastanesi ve Baker Kalp Enstitüsünde ritim bozukluğu araştırmaları başkanı ve çalışmanın kıdemli yazarı Profesör Dr. Peter M. Kistler şöyle aktarıyor: “Kahve nabzı hızlandırabildiğinden, bazı kişiler kahve içmenin kalp sorunlarını tetikleyebileceğini veya kötüleştirebileceğini düşünebilir. Kahve içmenin bırakılmasına dönük genel tıbbi tavsiyeler de buradan kaynaklanıyor. Fakat bizim topladığımız veriler, insanları gündelik kahve tüketiminden caydırmamak gerektiğini ve bunun yerine kahvenin, hem kalp hastalığı olan hem de olmayan kişilerde sağlıklı bir beslenme düzenine dahil edilmesi gerektiğini akla getiriyor. Kahve içmenin kalp sağlığına ya nötr bir etkisi olduğunu (zarar vermediğini) ya da kalp sağlığına faydayla bağlantılı olduğunu keşfettik.
Kistler ve araştırma takımı, yeni çalışma kapsamında İngiltere’deki BioBank’tan aldıkları verileri kullanmış. Yarım milyonu aşkın kişinin en az 10 yıl boyunca takip edildiği BioBank, sağlık bilgilerinin yer aldığı ileriye dönük büyük çaplı bir veri tabanı.