Daha Fazla Meyve Sebze, Daha Düşük Stres

Edith Cowan Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırmaya göre meyve ve sebze bakımından zengin olan beslenme düzenleri, daha düşük seviyede stresle bağlantı sergiliyor.

Çalışmada, Baker Kalp ve Diyabet Enstitüsü’ncü yürütülen Avustralya Diyabet, Obezite & Yaşam Şekli (AusDiab) Çalışması’na katılan ve yaşları 25 ila 91 arasında değişen 8.600’den fazla Avustralyalının meyve sebze tüketimi ile stres seviyeleri arasındaki bağlantı incelenmiş.

Bulgular, günde en az 470 gram meyve sebze yiyen kişilerde, 230 gramdan az meyve sebze tüketen kişilere kıyasla yüzde 10 daha düşük stres görüldüğünü ortaya çıkarmış. Dünya Sağlık Örgütü, her gün en az 400 gram meyve sebze yenmesini öneriyor.

ECÜ Beslenme Araştırma Enstitüsü’nde çalışan doktora öğrencisi ve baş araştırmacı Simone Radavelli-Bagatini, çalışmanın, meyve sebze bakımından zengin beslenme düzenleri ile zihinsel sağlık arasındaki bağlantıyı güçlendirdiğini söylüyor.

“Daha yüksek miktarda meyve sebze tüketen kişilerin, daha düşük miktarda tüketen kişilere kıyasla daha düşük stres sergilediklerini bulduk. Bu durum, beslenmenin zihin sağlığında önemli bir rol oynadığını akla getiriyor” diyor Radavelli-Bagatini.

Çalışma Clinical Nutrition bülteninde yayımlandı.

Bu Yazıyı Paylaşın